ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής: Τσαμοπούλου Χρύσα

Στοιχεία επικοινωνίας

Ταχυδρομική διεύθυνση:  Ιατρίδου 8, Χαλκίδα, ΤΚ 34100 
Τηλ.: 2221352728
Φαξ: 2221076024
Ηλ. ταχυδρ.:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η 3 η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως “Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου” κατόπιν ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Η Ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς των σχολείων όλης της χώρας να αναπτύξουν πρόσφορες κατά την κρίση τους δράσεις, με βάση τα διδακτικά τους αντικείμενα, οι οποίες θα αποτελέσουν παιδαγωγικό έναυσμα για τους/τις μαθητές/τριες ως προς τη χρήση του ποδηλάτου (παρουσιάσεις, προβολές ταινιών/ντοκιμαντέρ, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, κ.α.). Στο πλαίσιο αυτό οι εκπαιδευτικοί δύνανται να αξιοποιήσουν το διαθέσιμο υλικό που αφορά στη χρήση του ποδηλάτου και παρέχεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα «e-Drive Academy» http://edrive.yme.gov.gr/.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας, πράξη 50η/19-05-21, θα πραγματοποιηθεί Ιστοσεμινάριο από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ11 κ. Ρήγα Ηλία, σε συνεργασία με τον ΣΕΕ ΠΕ11 κ. Τσόνια Σταύρο του 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και το ΣΕΦΑΑ Τρικάλων (Πανεπιστημίου Θεσσαλίας). Το ιστοσεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 02/06/2021 και ώρα 16.00 για τους/τις εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στο συνημμένο αρχείο.

Σας ενημερώνουμε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» σχ. έτους 2020-2021, θα υλοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2021. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι δράσεις αφορούν την απόκτηση γνώσης, αθλητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών. Συνδυάζουν την αρχαία και σύγχρονη ιστορία των Αγώνων με την εκμάθηση δεξιοτήτων σχετικών με την ένταξη των μαθητών/τριών στο σχολικό κοινωνικό περιβάλλον

Για περισσότερες πληροφορίες…